English • Deutsch

logo

Share
streekfoto
Zeker een bezoekje waard !

Side

Side, gelegen op een schiereiland ten oosten van Antalya heeft een eeuwenoude geschiedenis, het is een waar openluchtmuseum. De strenge bouwregels van de stad zorgen ervoor dat de oude stad haar charme en karakter niet verliest. In en om het centrum van Side vinden we ondermeer de overblijfselen van de Apollotempel, de oude stadsmuur en de Agora (badhuis). In het oude stadsgedeelte zien we het imposante Romeins amfitheater, waar nu nog steeds culturele activiteiten plaats vinden. Het bood plaats aan zowat 18000 toeschouwers. Kenmerkend voor dit theater is dat het, in tegenstelling tot de meeste theaters, niet tegen een berghelling is gebouwd maar in open ruimte.
Via een kilometerslange promenade kun je wandelen tot in Kumkoy, waar de meeste hotels, winkels en discotheken zijn gelegen.

 

amfitheater
apollotempel-dag
apollotempel-avond

Manavgat

In Manavgat is er op maandag en donderdag een grote markt. Vanaf het overdekte centrum van Manavgat tot kilometers langs de rivier vind je kraampjes met groenten, fruit, allerhande specerijen, kledij, leder en vele prachtige souvenirs.
De Manavgat-rivier met haar helder groene wateren is rijk aan mineralen en bovendien heel zuiver. Je kan er in zwemmen of met kleine bootjes een ontdekkingstocht maken naar de watervallen. Bovenaan de rivier bevinden zich twee stuwmeren.

 

marktmarkt

Green Canyon

In een prachtig stuk natuurgebied midden in het Taurusgebergte, vinden we een groot stuwmeer. Het heeft zijn naam te danken aan de natuurlijke rotsomgeving en het mooie groene water. Hier is een boottocht zeker de moeite waard en levert altijd prachtige foto's op.

 

green canyongreen canyon

Aspendos

Aspendos heeft een fantastisch oud-Romeins theater waar naast het jaarlijks festival ook nog adembenemende opera, ballet en muziek plaats vinden.

aspendos theater